Dag 36, De bijdrage van de mug aan de schepping - Reisverslag uit Novosibirsk, Rusland van 65+ onderweg naar irkoetsk - WaarBenJij.nu Dag 36, De bijdrage van de mug aan de schepping - Reisverslag uit Novosibirsk, Rusland van 65+ onderweg naar irkoetsk - WaarBenJij.nu

Dag 36, De bijdrage van de mug aan de schepping

Door: Johan en Piet

Blijf op de hoogte en volg 65+ onderweg naar irkoetsk

14 Juli 2013 | Rusland, Novosibirsk

Dag 36, de bijdrage van de Mug aan de schepping.

Wat heeft onze lieve Heer voor ogen gehad bij het scheppen van de Mug.
Ja natuurlijk het is voer voor vogels en spinnen, maar wij zien hier geen zwaluwen, vleermuizen, libellen en spinnen. Ja er is hier veel (nog groen) gewas, zonnebloemen, prachtige berkenbossen en onafzienbaar glooiend heuvellandschap begroeid met geel koolzaad en hier en daar een berkenbosje er tussen. Het is een sprookje. Maar de muggen leveren geen bijdrage aan deze natuur volgens ons.. Of het moet zijn voor de bestuiving. Als dat het geval is, is het voor ons een troostende gedachte dat wij nu bestoven zijn met Siberisch stuifmeel. Wie weet bloeien wij nog op.
De muggenaanval was te heftig om bij de tent te ontbijten. Het was inpakken en wegwezen. Een lekker ontbijt, zonder muggen, in een leuk wegrestaurant voor nog geen 7 € all in. Bij het benaderen van de stad Cerenovo reden we over een brug over een brede rivier. Johan zag mensen aan de oever in de zon en het water liggen. We namen de eerste afslag en zochten de oever van de rivier op. Het bleek glashelder water, wel met een sterke stroming. We hebben ons heerlijk gebaad, gewassen en geschoren. De muggen waren vergeten. Heerlijk opgefrist aanvaarden we de rit naar Novosibirsk. Een mooie rit over een prima weg. Om klokslag 18.00 uur lokale tijd (12.00 uur Amsterdamse tijd) reden we Novosibirsk binnen. Het eerste hotel dat we tegen kwamen heette " Edelweiss". Zullen we even kijken zij Johan meteen. Het was een schot in de roos. Een zeer verzorgd hotelletje met een kamer of 8, met zeer vriendelijke mensen. We slapen vannacht samen in een hemel(s)bed.
Morgen verkennen wij de stad.

• 14 Juli 2013 - 15:51

Anke:

Zou voor jullie prettig geweest zijn als ik mee was! Ik ben in het bezit van het zoetste bloed van de hele aardbol en hadden ze jullie links laten liggen!
    Maar ja, jullie moesten zo nodig met zijn tweeën! Esdb...

• 14 Juli 2013 - 19:28

Henny:

oftewel e.s/d.muggenbult. Goeie Anke!
    Maar we kunnen ons er alles bij voorstellen. Wordt je een keer droog wakker, heb je dat weer.
    We krijgen er al kriebels van. Zijn benieuwd of jullie ook zonder vlooien wakker worden......jeukt ook lekker. Of is het een 'schoon' hotelletje? Als we de verslagen zo lezen gaan jullie 'voor weinig onder de dekens', dus....

• 14 Juli 2013 - 21:36

Edwin Klijnsmit:

En ja hoor daar is de Corsa met hutkoffer en tent!

• 15 Juli 2013 - 15:37

Louis:

Hoi Piet en Johan,

Muggen, malaria, ziektes. De bijdrage van de natuur om de groei van de soort mens te remmen. Vanuit Darwinistische oogpunt. Jullie hebben natuurlijk antibiotica bij je, dus overleef je dat wel. Ben je nog mieren tegen gekomen. Zeer nuttige beestjes, de opruimers van de natuur.
    Veel plezier in het hotel.

Groet,

Louis

Verslag uit: Rusland, Novosibirsk

65+ onderweg naar irkoetsk

Samen waren wij, als twee 50+ vrienden, al als backpackers onderweg met een low budget vakantie. Dit met het goedkoopst mogelijke openbaarvervoer (en overnachtingen niet duurder dan 10 $) dwars door Brazilië. Dat was geweldig, maar wel 15 jaar geleden. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Ooit maakten wij plannen voor een backpack vakantie via "de Marco Polo loop". Via Iran naar Peking en via Siberië terug. Voor deze reis zouden we nu zeker drie maanden uit moeten trekken en dat vonden onze dames (en ook wij) te gek. Wij hebben daarom gekozen voor een verkorte versie, met Irkoetsk als meest oostelijke plaats. We vertrekken met de 15 jaar oude Corsa van Rita en reizen via, Belgrado, Sofia, Istanbul, Tiblisi, Kazachstan, Mongolië, naar Irkoetsk. Als de Corsa er nog zin in heeft dan gaan we via Novosibirst, Kazan, Moskou, Kiev, Krakau, Wraclav, Magdeburg weer naar onze grote grote liefdes. Als de Corsa geen zin meer heeft, dan gaan we over op plan B. Backpacken met het goedkoopst mogelijke openbaar vervoer. We respecteren hierbij twee limieten: uitgaven voor eten en drinken (gemiddeld max. 15 € dag p/p en op tijd weer terug voor de verjaardag van de pa van Piet die 89 hoopt te worden.

Actief sinds 20 Mei 2013
Totaal aantal bezoekers 111914