Dag 31, Een echte rustdag - Reisverslag uit Listvyanka, Rusland van 65+ onderweg naar irkoetsk - WaarBenJij.nu Dag 31, Een echte rustdag - Reisverslag uit Listvyanka, Rusland van 65+ onderweg naar irkoetsk - WaarBenJij.nu

Dag 31, Een echte rustdag

Door: Johan en Piet

Blijf op de hoogte en volg 65+ onderweg naar irkoetsk

10 Juli 2013 | Rusland, Listvyanka

Dag 31, een echte rustdag,

Vandaag alles in een zeer lage versnelling gedaan.
Heerlijk weer, prachtige en rustige plek. Alle noodzakelijke voorzieningen bij de hand.
We kunnen de vuile was inleveren bij de Campingbaas en voor 350 Roebels krijgen we het gestreken weer terug (hoop ik).
Vandaag wat kaarten gekocht, geschreven en gepost. Een dure zaak hoor die postzegels.
Ook hier heeft het aanbieden van WiFi services geen promotie waarde. Na 6 x vragen word ik verwezen naar een hotel aan het einde van de Boulevard. In keurig Engels werd ik te woord gestaan en "ofcourse you can use our WiFi, Please take a Seat in our Lounge". Waar vind je zoiets anno 2013. Helemaal voor niets. Als het goed is hebben jullie de verslagen van de afgelopen dagen inmiddels kunnen lezen. Natuurlijk hebben wij ook met belangstelling jullie reacties gelezen op onze eerdere berichten. Erg leuk om te zien en erg bedankt voor het me(d)e leven. Heel bijzonder vinden wij de reactie van Marga en Roel die richting Anchora in Alaska rijden. Grappig is dat zij ongeveer op dezelfde breedtegraad zitten als Amsterdam en Irkoetsk. Wij lopen 7 uur voor op Amsterdam en 17 uur op Anchora. conclusie moet zijn dat M+R hemelsbreed dichter bij ons in de buurt zijn dan bij de familie in Nederland. Als we nog even doorrijden komen we elkaar misschien nog tegen.
Morgen proberen we een bootje te regelen om de enige zoetwater Robben in hun eigen habitat te fotograferen. We hebben nog niemand zien pootje baden in het Baikal meer. Misschien is zwemmen in dit meer toch niet zo'n goed idee. De watertemperatuur is minder dan 12 Gr.
We hebben nog een paar dagen om moed te verzamelen

Tags: Baikal, johan, Piet

Verslag uit: Rusland, Listvyanka

65+ onderweg naar irkoetsk

Samen waren wij, als twee 50+ vrienden, al als backpackers onderweg met een low budget vakantie. Dit met het goedkoopst mogelijke openbaarvervoer (en overnachtingen niet duurder dan 10 $) dwars door Brazilië. Dat was geweldig, maar wel 15 jaar geleden. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Ooit maakten wij plannen voor een backpack vakantie via "de Marco Polo loop". Via Iran naar Peking en via Siberië terug. Voor deze reis zouden we nu zeker drie maanden uit moeten trekken en dat vonden onze dames (en ook wij) te gek. Wij hebben daarom gekozen voor een verkorte versie, met Irkoetsk als meest oostelijke plaats. We vertrekken met de 15 jaar oude Corsa van Rita en reizen via, Belgrado, Sofia, Istanbul, Tiblisi, Kazachstan, Mongolië, naar Irkoetsk. Als de Corsa er nog zin in heeft dan gaan we via Novosibirst, Kazan, Moskou, Kiev, Krakau, Wraclav, Magdeburg weer naar onze grote grote liefdes. Als de Corsa geen zin meer heeft, dan gaan we over op plan B. Backpacken met het goedkoopst mogelijke openbaar vervoer. We respecteren hierbij twee limieten: uitgaven voor eten en drinken (gemiddeld max. 15 € dag p/p en op tijd weer terug voor de verjaardag van de pa van Piet die 89 hoopt te worden.

Actief sinds 20 Mei 2013
Totaal aantal bezoekers 111914