Dag 30, Het Baikal meer
Door: Johan en Piet
Blijf op de hoogte en volg 65+ onderweg naar irkoetsk
09 Juli 2013 | Rusland, Listvyanka
Vandaag een prima rit gehad. Heerlijk middaggegeten in een bos onderweg. Prachtige bermbegroeing ook hier. Volgens Johan is het nog te vroeg in het seizoen om zaadjes mee te nemen. ik zou het wel leuk vinden om een Siberische hoek in de tuin te maken. Er staan ook nog veel,restant en van de vlas velden. dat ziet er ook wel leuk uit om mee te nemen. hier gaan we op de terugweg toch wat meer tijd aan besteden. Om een uur of vier waren we na een rit met veel variatie in de landschappen in Irrkoetsk. Ons voornemen was om eerst langs het toeristenbureau te gaan. Het adres stond in onze Planet gids. Deze poging hebben we snel opgegeven. Ook Irrkoetsk is een zeer uitgestrekte, en wat verkeer betreft, chaotische stad. We zijn een groot koopcentrum ingereden om een Wifi adres te vinden. Ook deze poging mislukte. Wel Wifi adressen, maar allemaal gecodeerd. We hebben gejen bedrijf kunnen vinden die ons een aansluiting wilde bezorgen. In eenm steakehouse dronken we een colaatje en vroegen een paar jonge gasten hoe we van dit winkelcentrum het beste bij het. Baikalmeer kond en komen. Ook hier grote verwarring. De een zei links af en dan...... De ander zei, nee, rechtsaf en dan..... Spontaan bood een man van een andere tafel aan om ons de stad uit te begeleiden. Dat was een ingewikkelde tour van zeker 20 minuten. Ook deze goede daad gehonoreerd met een paar Hollandse klompen. Vanaf Irrkoetsk is het een rechte weg met veel bergen en dalen (12%) van 60 kilometer door een dichtbegroeid woud. Het deed ons beide denken aan de weg langs de Atlantische Oceaan in de Provence. Ook weer heel apart. En dan een bocht uitkomend: " het Baikalmeer" we keken tegen de zon in, het was heiig, het meer is 800 km lang en gemiddeld 50 km breed, en op het diepste punt 1700 meter diep. Daarmee is het Baikal meer het grootste zoetwaterreservoir van de wereld. het water is glashelder en het herbergt als enige meer ter wereld zoetwaterrobben. We zagen vage schimmen van de bergen aan de overkant, met heel bijzondere wolken daarboven. Hier hebben we 12000 km voor gereden. Een mooi moment.
We vonden snel een Camping aan het meer. Wij zijn de enigen met een tent. Verder zijn er alleen huisjes die verhuurd zijn aan Fransen, Italianen en vooral Russen.
Morgen een rustdag.
-afwassen
- boodschappen doen voor het ontbijt
- een Wasserette zoeken
- een WiFi lokatie zoeken,
- de auto uitruimen, en van binnen schoonmaken
- de Electra in orde maken. De zekeringen van de12 V stekers en splitsers zijn inmiddels allemaal doorgebrand.
- De bagage - en voorraad kisten inventariseren en ordenen.
- een boottocht naar de Zoetwaterrobben boeken
- een gemarkeerde wandeling opvragen van zo'n 20 km door de bossen en langs het meer.
- als er nog tijd over is, lekker zwemmen in het diepste en grootste zoetwaterreservoir van de wereld en een mooi boek lezen in het zonnetje.
09 Juli 2013 - 08:01
Marga Nuberg:
En vooral ook omoel eten.......!
Gefeliciteerd dat jullie het doel bereikt hebben!
Het Baikalmeer is prachtig, het water is erg koud.
Groeten Roel en Marga -
09 Juli 2013 - 09:39
Anke:
Gefeliciteerd heren, het doel is bereikt....nou hoop ik wel, dat er ook robben in dat meer zitten en als dat zo is, dat ze niet te veel schrikken van twee bejaarde en bebaarde toeristen die er 12.000 km voor over hadden om ze zien! Volgens mij wijzen ze met hun vinger naar hun voorhoofd en mompelen op zijn robbiaans: " steekje los...!"
Nogmaals, proficiat, ik neem mijn petje af! -
09 Juli 2013 - 10:30
Thijs:
Hoi Johan en Piet,
FANTASTISCH, doel bereikt geniet er nog maar van ,heb jullie 10 dagen niet gevolgt
Petje af voor jullie, en voorspoedige reis verder. -
09 Juli 2013 - 14:37
Gerrit En Jo V/d Oord:
Pracgtig dat jullie je doel hebben bereikt en geniet van de trips
die julliee gaan maken ,
Groetjes Joop en Gerrit -
09 Juli 2013 - 18:23
Els Van Meurs:
Proficiat met het bereiken van jullie eindbestemming, geniet er van.
Al jullie opmerkingen brengen wel een nederig gevoel van besef van welstand te weeg,dat is een mooi effect van reizen en reisverslagen delen.Dank jullie wel ! -
09 Juli 2013 - 21:25
Rob Huijser:
Vriendelijk vriend Pieter en beste Johan,
Heb niet eerder gereageerd maar zoals zovelen kijk ik iedere dag weer smachtend uit naar het volgende verslag. Een diepe buiging voor jullie prestatie (en die van de corsa). Chapeau!!!
Fantastisch dat jullie je doel bereikt hebben en super dat jullie je belevenissen delen via dit blog. Neem een lekker wodkaatje om het te vieren! Wat nu rest is een behouden terugreis. Geniet er verder van en doe kalm aan! Tot over iets meer dan 30 dagen! -
09 Juli 2013 - 22:17
Jenny Joke Evelien:
Vanuit lemele, via de telefoon feliciteren we jullie met het behaalde doel..
Geniet van de dagen rust... Jenny vraagt of het helemaal naar jullie zin is?
Na 3 jaar slaapt ook joke weer in één tent op één lucht bed..jaloers op mam en lien in de caravan.. -
10 Juli 2013 - 07:14
Henny:
Wow, mannen....gefeliciteerd!!!
Wat een opluchting dat jullie het hebben bereikt mét de Corsa, in plaats van de 'verwachte backpacking'.
Geniet van de rust, de uitzichten, de natuur, de andere wereld. En doe op een prettige manier energie op voor de terugreis.
We zijn benieuwd naar de volgende ervaringen -
10 Juli 2013 - 10:31
Louis:
Beste Piet en Johan,
Van harte gefeliciteerd met het bereiken van jullie doel. Wat een avontuur! Had ik wel bij willen zijn. Lekker zwemmen in het Baikal meer.Uniek. Wat is het volgende doel? Leuke reisverslagen.
Gecombineerd met foto's kun je een mooi boekje maken. Raad & Daad wil wel sponsoren.
Het allerbeste toegewenst in de 2e helft van de reis.
Louis -
10 Juli 2013 - 13:22
Tante Riet En Oom Thom:
Beste Globe Trotters!
Hier worden we toch wel even stil van! Wat een door zetters zijn jullie toch."'T lijkt ons toch niet makkelijk zo'n reis voor te bereiden laat staan te maken. Een hele diepe buiging en weer gaat het petje af!!!!! Met pleizier lezen we jullie reisveslag zó duidelijk worden jullie belevenissen aan het thuisfront verteld! ik heb ze menigmaal gelezen! en wens jullie een mooie rust pauze om straks weer die lange thuis reis veilig af te leggen. Hartelijke groeten Oom Thom Tante Riet.