Met de zon in de rug - Reisverslag uit Oral, Kazachstan van 65+ onderweg naar irkoetsk - WaarBenJij.nu Met de zon in de rug - Reisverslag uit Oral, Kazachstan van 65+ onderweg naar irkoetsk - WaarBenJij.nu

Met de zon in de rug

Door: Johan

Blijf op de hoogte en volg 65+ onderweg naar irkoetsk

27 Juni 2013 | Kazachstan, Oral

Met de zon in onze rug.

Piet rijdt niet, maar navigeert op de zon. We gaan goed want de zon staat achter ons, dus gaan we naar het oosten. In Oral aangekomen was het eerste wat we zochten een supermarkt. Wij zochten een lekkere Russische worst. Twee verkoopsters, het zouden zussen kunnen zijn, haalden de hele vitrine overhoop om te zoeken naar een Russische salamiworst. Wat ze ook deden, ze konden ons niet helpen. We hadden er eigenlijk een stuk of vijf uit Rusland mee moeten nemen, want je kunt ze heel lang goed houden. Er was veel hilariteit in het winkeltje. Twee van die vreemde mannen uit Nederland tussen de vaste klanten, meest Mongoolse types. We werden keurig geholpen en uitgezwaaid. Ons Kazachstaans doet het nog steeds goed. Bij het weggaan vroeg Piet heeft u ook WiFi hier? Het antwoord was nee. Zij wisten kennelijk niet dat de buren wel over WiFi beschikken. Ik had het met grote letters op de gevel zien staan. Wij naar binnen. Het bleek een gokhuis te zijn met een barretje en een restaurantje. Normaal maak je met veel gebaren duidelijk wat je wensen zijn, maar bij de jongelui in dat gokcafe, werkte dit niet. Uit de keuken kwam onze hulp opdagen. Een klein vrouwtje met lieve ronde spleetogen, grote tanden en een prachtige lach. Zij bleek een paar woorden Engels te spreken. Zij was de "koek" in loondienst. We konden de verleiding niet weerstaan om wat bij haar te eten. Zij kwam bij ons zitten en vond het erg gezellig om haar kennis van het Engels met ons te delen. Ik vroeg haar of zij getrouwd was, maar zij was nog nooit getrouwd geweest. Zij vond onze reis erg interessant en ik vroeg haar of zij met ons mee wilde om te koken. Er was veel hilariteit om haar reactie. Er werd voluit gelachen. Zat er een oude Kazachtaner in het vertrek die zich duidelijk ergerde aan het optreden van deze lieve dame van ca. 45 jaar. Hij stond op en ging verschrikkelijk tegen haar tekeer. Zij diende hem ook van repliek. Toen de man vertrokken was legde zij uit dat het haar kwalijk genomen werd dat zij als vrouw zo vrijuit met vreemde mensen sprak. Dat was not done in het oude Kazachstan. Ik stond op en liep naar de auto en haalde een van Piets Hollandse pannenlappen tevoorschijn die ik aan haar gaf als presentje. Het vrouwtje was zo blij, en ik ook, omdat ik haar heel erg blij had gemaakt. Piet zei, Johan, je lonkt haar met een pannenlap, maar verder pas op de plaats hè. Pas op!!!

In de tijd dat ik met het vrouwtje in gesprek was heeft Piet zijn digitale taken uitgevoerd. Het versturen van onze dagrapporten. Ik ben blij dat ik hem bij me heb.

• 27 Juni 2013 - 18:12

Anke:

Hoeveel pannenlappen hebben jullie eigenlijk bij jullie??? Die auto is net de weduwe van Sarefat..... Weer een pracht verhaal! Groet Anke

• 27 Juni 2013 - 18:31

Henny:

Anke, je haalt me de woorden uit de mond. Genieten hoor!!!

• 27 Juni 2013 - 18:33

Els Van Meurs:

Dag Piet en mij onbekende Johan,

Julli verhalen zit ik ademloos en soms een paar dagen achter elkaar gecomprimeerd te verslinden en jawel, hartstikke jaloers....!
    Wat indruk maakt is dat mensen over het algemeen vriendelijker en liever zijn dan de paar nurds die jullie tegenkomen, wie goed doet goed ontmoet , blijkt maar weer.
    En ja Piet, dit is LEEf ! Een voorbeeld voor de mopperige steenrijke Hollandse senior.
    Veel moois in de komende dagen ,
    Lieve groet,Els

Verslag uit: Kazachstan, Oral

65+ onderweg naar irkoetsk

Samen waren wij, als twee 50+ vrienden, al als backpackers onderweg met een low budget vakantie. Dit met het goedkoopst mogelijke openbaarvervoer (en overnachtingen niet duurder dan 10 $) dwars door Brazilië. Dat was geweldig, maar wel 15 jaar geleden. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Ooit maakten wij plannen voor een backpack vakantie via "de Marco Polo loop". Via Iran naar Peking en via Siberië terug. Voor deze reis zouden we nu zeker drie maanden uit moeten trekken en dat vonden onze dames (en ook wij) te gek. Wij hebben daarom gekozen voor een verkorte versie, met Irkoetsk als meest oostelijke plaats. We vertrekken met de 15 jaar oude Corsa van Rita en reizen via, Belgrado, Sofia, Istanbul, Tiblisi, Kazachstan, Mongolië, naar Irkoetsk. Als de Corsa er nog zin in heeft dan gaan we via Novosibirst, Kazan, Moskou, Kiev, Krakau, Wraclav, Magdeburg weer naar onze grote grote liefdes. Als de Corsa geen zin meer heeft, dan gaan we over op plan B. Backpacken met het goedkoopst mogelijke openbaar vervoer. We respecteren hierbij twee limieten: uitgaven voor eten en drinken (gemiddeld max. 15 € dag p/p en op tijd weer terug voor de verjaardag van de pa van Piet die 89 hoopt te worden.

Actief sinds 20 Mei 2013
Totaal aantal bezoekers 111902