Dag 1, de eerste dag - Reisverslag uit Noordwijk, Nederland van 65+ onderweg naar irkoetsk - WaarBenJij.nu Dag 1, de eerste dag - Reisverslag uit Noordwijk, Nederland van 65+ onderweg naar irkoetsk - WaarBenJij.nu

Dag 1, de eerste dag

Door: Johan en Piet

Blijf op de hoogte en volg 65+ onderweg naar irkoetsk

09 Juni 2013 | Nederland, Noordwijk

eindelijk is het zover. vanmorgen om halfzes van huis, richting Amstelveen. Uitgezwaaid door Rita en de hele familie. Zij waren blijven slapen om opa uit te wuiven.
De auto stond klaar in Amstelveen, de koffie ook. Nog even bijpraten met Jenny en Evelien en om 6.30 uur gingen we ook hier uitgewuifd op weg naar Irkoetsk.
Het voelde als of we het ruime sop kozen met de zeilboot. Het grote avontuur tegemoet.
Na een mooie rit via de Sauerlandroute kwamen we om 16.30 uur aan in Ober Piebing. Vlak bij Passau. Wat is Duitsland toch mooi. Wat was het rustig op de weg en wat werd er hard gereden.
De auto doet het prima. Wel fijn dat we de dakkoffer van Arjan hebben kunnen lenen. Die hebben we hard nodig.
Angela, Klaus en Joshua (familie van Piet hebben ons onthaald op een echte Beierse maaltijd (Scweinsbraten mit Sauerkraut und Kartoffel klose). Natuurlijk met een Beiers glas bier. We gaan nu even kijken bij de Donau, deze is hier flink buiten de oevers getreden.
We horen zojuist dat de snelweg naar Oostenrijk via Passau nog is geblokkeerd.
Voor nu geen zorgen voor de dag van morgen. Angela heeft ook voor een goed bed gezorgd in haar nieuwe huis.
Wij zijn de eersten die hier mogen slapen.
Deze eerste ervaring kunnen ze ons niet meer afnemen.
Vol optimisme kijken we uit naar de dag van morgen. Het doel is Zagreb.

• 09 Juni 2013 - 19:23

Henny:

Zo te zien was het Duitse bier al lekker, of zit je het verslag te typen tijdens het rijden?

Mooi dat de eerste dag zo goed gegaan is. Dat geeft de burger moed, toch?
    Jullie zullen onderweg nog wel meer indrukken opdoen m.b.t. het hoge water. Hebben jullie ook zwembandjes bij je?

groetjes aan iedereen en 'behouden Fahrt'!!!

• 09 Juni 2013 - 19:23

Anke :

Wouw, das al een mooi eindje....maar eh ..Rita en ik vliegen woensdag in 2 uur naar Zagreb ...
    Ik volg jullie op de voet, rij voorzichtig met al dat water..
    Anke

• 09 Juni 2013 - 21:12

Arjan:

Als alles zo voorspoedig verloopt ben je misschien eerder thuis dan ma,,,
    Het drijfvermogen van de dakkoffer is beperkt, een brug verder nemen lijkt me verstandig...
    Groeten aan de familie aldaar en een prettige voortzetting...

• 09 Juni 2013 - 23:16

Marco Van De Graaff:

Beste Pieter en Johan,

Wij houden jullie nauwlettend in de gaten en maken vanuit onze luie stoel een mooie wereldreis.
    Goede reis, voorspoed en geef ook je karretje af en toe een pilsje.
    Tineke en Marco

• 10 Juni 2013 - 09:32

Seppi:

Goede reis. (nu ook met een ei, niet met ij)

• 10 Juni 2013 - 11:20

Ria En Joop:

Houd moed, wij hollanders zijn water gewend. Je hebt je zwembroek toch ook bij je ?
    Nog een klein stukje te gaan !

Ria en Joop.

• 12 Juni 2013 - 23:41

Dirk & Wil Backer:

Piet & Johan,
    de kop is eraf, buiten alle kilometers die jullie afleggen, zullen jullie ook wel kramp in de vingers krijgen van al jullie mooie verhalen, heel erg leuk.Veilige vakantie.

Verslag uit: Nederland, Noordwijk

65+ onderweg naar irkoetsk

Samen waren wij, als twee 50+ vrienden, al als backpackers onderweg met een low budget vakantie. Dit met het goedkoopst mogelijke openbaarvervoer (en overnachtingen niet duurder dan 10 $) dwars door Brazilië. Dat was geweldig, maar wel 15 jaar geleden. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Ooit maakten wij plannen voor een backpack vakantie via "de Marco Polo loop". Via Iran naar Peking en via Siberië terug. Voor deze reis zouden we nu zeker drie maanden uit moeten trekken en dat vonden onze dames (en ook wij) te gek. Wij hebben daarom gekozen voor een verkorte versie, met Irkoetsk als meest oostelijke plaats. We vertrekken met de 15 jaar oude Corsa van Rita en reizen via, Belgrado, Sofia, Istanbul, Tiblisi, Kazachstan, Mongolië, naar Irkoetsk. Als de Corsa er nog zin in heeft dan gaan we via Novosibirst, Kazan, Moskou, Kiev, Krakau, Wraclav, Magdeburg weer naar onze grote grote liefdes. Als de Corsa geen zin meer heeft, dan gaan we over op plan B. Backpacken met het goedkoopst mogelijke openbaar vervoer. We respecteren hierbij twee limieten: uitgaven voor eten en drinken (gemiddeld max. 15 € dag p/p en op tijd weer terug voor de verjaardag van de pa van Piet die 89 hoopt te worden.

Actief sinds 20 Mei 2013
Totaal aantal bezoekers 111973